Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

150 angol író az iskolai könyvtárak mellett

Csaknem 150 író jegyezte azt a levelet, amelyet a brit kormánynak írtak, és amelyben az írásbeliség értékei, valamint az iskolai könyvtárak mellett álltak ki. A helyzet súlyos, hiszen a brit iskolák majdnem negyedében már nincsen könyvtáros.
A kormány álláspontja szerint ugyanis a könyvtárak fenntartása az iskolák hatáskörébe tartozik, ám ez oda vezetett, hogy a brit tanintézmények több mint negyedében már nincs könyvtáros egy felmérés szerint.
"Az iskolai és főiskolai könyvtárak 2008 óta drasztikusan kevesebb új könyvvel gazdagodtak. Mielőtt a gyermekek és a fiatalok elsajátítják a tanulmányaikhoz szükséges olvasási készségeket, meg kell tanulniuk könyveket olvasni, hogy sikeresen igazodjanak el és kutassanak korunk információ-gazdag világában" - olvasható a nyílt levélben. "A jelenlegi helyzet Angliában az, hogy míg az önkormányzatoknak és a büntetés-végrehajtási intézményeknek a törvény biztosítja a könyvtárak üzemeltetését és folyamatos fejlesztését, addig az iskolák esetében ez nem így van" - teszi hozzá a levél.
Azt a kormány is szeretné, ha minden gyermek hozzájutna az olvasás csodájához, az oktatási minisztérium szerint "az iskolai könyvtáraknak ebben fontos szerepe van, és az iskolák felelőssége eldönteni azt, milyen formában biztosítják ezt a tanulóiknak".

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról