Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


20.000 idős embert hív fel a torontói közkönyvtár - hogy vannak? (olvasóink szavazatára)

Összesen több, mint 20 ezer idős könyvtártagot hív fel a Torontói Közkönyvtár, hogy biztosan ne legyenek teljesen elszigeteltek. Július közepe óta 20 könyvtáros, kb. 10 ezer 80-100 éves olvasót keresett meg. Most pedig további 13 ezer fő felhívását tervezi a 70-79 éves korosztályból. A hívások nagyjából 10 percesek.
Egy megkérdezett szerint az anyukáját teljesen feltöltötte a telefonhívás. Előtte igénybe vette a könyveket kiszállító szolgáltatást. A teljes könyvtárzárást követően pedig e-könyveket olvasott. A könyvtár nagyon fontos pont volt az életében.
Egy projektmenedzser hozzátette, hogy kifejezetten a magányos és sebezhető idősek megkeresése volt a céljuk. A felhívott idősek közül ezren regisztráltak a kiszállítási szolgáltatásra. A könyvtárosok segítettek nekik az online formára váltott szolgáltatások elérésében is. Tapasztalataik szerint az olvasóknak nagyon pozitív meglepetés volt, hogy nem eladni akarnak nekik valamit, hanem irántuk érdeklődtek. (ref.: Habók Lilla)

Régebbi hírforrás(ok): Felettébb aktuális az idős embereket könyvtári szolgáltatásként felhívogatni link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról