Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

20 éves a British Library épülete (fotókkal)

20 éve adták át a brit nemzeti könyvtár épületét a londoni St. Pancras vasút- és metróállomás szomszédságában. Elődjében 1857-ben nyílt meg a kör alakú Reading Room, amely aztán hosszú évtizedekre Európa egyik leghíresebb olvasóterme lett. Itt olvasott "mindenki": Marx és Trockij, Eliot és Carré. Ebből az olvasóteremből tehát múzeum lett.
Az új épületet Sir Colin St John Wilson és M.J. Long tervezte 1982 és 1999 között. A 20. század épült a legnagyobb brit nyilvános épülete. Az épület gyorsan kedveltté vált a látogatók és kutatók számára. Az öt nyilvános emeleten 11 olvasóterem található. A könyvtár középpontja a csodálatos királyi könyvtári torony, amely a III. György könyvtárának, valamint olyan kincseknek ad otthont, mint például a Magna Carta, a Lindisfarne evangéliumok és eredeti Beatles dalszövegek.
A könyvtár pr-osztálya folyamatosan csepegteti az épülettel kapcsolatos kisebb-nagyobb üzeneteket. A link oldal fotóinak forrásai: a BL Twitter-csatornája, Wikipédia, MG.

Hírforrás: KIT-információ
2018. június 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=20_eves_a_british_library_epulete
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról