Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


224 telekülésre visznek szolgáltatást Somogyban

A KSZR keretein belül az idén is programok sokasága juthatott el a vidéki kistelepülésekre a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtáron keresztül. Több helyen is így találkozhattak először a gyerekek az élő zene varázsával.
- Minden évben eljuttatunk egy ötletbörzét a kisebb könyvtárakba, amiből programokat válogathatnak - tette hozzá Virág Erzsébet rendezvényszervező. - Arra törekszünk, hogy megyei fellépőket, értékteremtő előadókat juttathassunk el a kistelepülésekre is. Így az író-olvasó találkozók mellett zenekarokat, táncegyütteseket, bohócokat, színházi produkciókat láthattak több helyütt ebben az évben. Fontosnak tartjuk, hogy mind a 224 velünk kapcsolatban álló település könyvtára részesülhessen valamilyen programból. Persze előfordul, hogy a könyvtár mellett a kistelepülések összefogása, az adott önkormányzat és egyesületek segítsége révén születhet meg egy-egy ilyen rendezvény.
Az idén 224 településsel volt megállapodása a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárnak, ennyi helyen biztosították a könyvtári feladatellátást. Schmidtné Bakó Tünde azt is elmondta: szakmai segítséget is nyújtanak a kistelepülések könyvtárainak. Az önkormányzatok több helyütt a közfoglalkoztatás keretein belül töltik fel a könyvtárosi pozíciót, így viszont nagy a fluktuáció. A megyei könyvtár feladata az új könyvtárosok képzése is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról