Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

270 millióért lett Garancsi Istváné a FSZEK fiókkönyvtár ingatlana

... Az Andrássy úton lévő könyvtár azonban sem nem túlságosan műemléki jelenség, sem nem túlságosan villódzó, de aki járt már FSZEK-fiókban, az könnyedén otthon érzi magát a nyolcvanas évekből itt maradt könyvespolcok és dizájnelemek között. Ránézésre valóban ráfért volna már a felújítás, de 83 éves fennállása alatt minden bizonnyal volt már rosszabb állapotban is. Ahelyett azonban, hogy a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló épületrészt - vagyis az Andrássy út 52. első emeletét - felújították volna, a könyvtár műszaki avultságára hivatkozva inkább eladják a 318 négyzetméteres ingatlant. Mindezt a Fővárosi Közgyűlés 20 igen, 2 nem és 7 tartózkodás mellett szavazta meg Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes (Fidesz-KDNP) javaslatára.
Az ingatlanra két ajánlat érkezett, és a nyertes Orbán Viktor egyik legjobb barátja, Garancsi István cége, az A8-52 Ingatlanforgalmazó Kft. lett, amely már tulajdonolta az épület többi részét. Az üzlet külön érdekessége, hogy Garancsi cége mindössze 100 ezer forinttal ígért többet a könyvtár helyéért, mint a versenytárs Vertex Kft. Az ár így 269,9 millió forint lett.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról