Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A kulturális örökség 3D-s német könytára -- Német Digitális Könyvtár

Képzeljünk el az interneten egy olyan központi helyet, ahol a könyvek, képek, levéltári anyagok, kották, zeneművek, filmek, szobrok és műemlékek 3D-s felvételei mindenki számára elérhetőek. Ez már (virtuálisan) létezik, ez a Német Digitális Könyvtár (link ), rövidítve a DDB.
A DDB mindenki számára élményszerűvé akarja tenni az ismereteket és a kultúrát, és először képes egyesíteni közös platformon a német kulturális örökség sokrétűségét. Az egyes tárgyak bemutatása mellett virtuális kiállításokat is kínálnak; olyan tárgyak is láthatóak lesznek, melyeket egyébként sohasem láthatnánk.
A digitális könyvtár számára kifejlesztett újszerű kereső- és prezentációs eszközök hozzáférést biztosítanak a digitális kópiákhoz. Ezek segítségével lehetővé válik a szövegek és multimédiás tartalmak keresőfogalmainak szemantikus összekapcsolása, segítségükkel navigálni lehet a hasonló tulajdonságokkal rendelkező tárgyak között. Mód van a különböző kritériumok (téma, személy, hely, idő, tárgytípus) szerinti, illetve a térkép- és időalapú keresésre is. (ref.: Murányi L.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról