Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


500 könyvvel a Föld körül - könyvajánló kézbe és a weben (DEENK)

Ha nem is 80 nap, de egy év alatt körbeutazható az egész világ a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár link jóvoltából. Idén - Jules Verne ihletésére - 500 könyvvel a Föld körül címmel indított olvasást népszerűsítő akciót a DEENK.
A könyvtár munkatársai 10 hónap alatt több mint 10 országot, földrajzi területet mutatnak be, havonta 50 kiválasztott könyv segítségével. A januári induló "célállomás" Skandinávia és a Baltikum volt, februárban pedig Latin-Amerikával ismerkedhetünk a virtuális utazás során. A könyveket a megszokott helyükön, az egyetem Főépületében, a Bölcsészettudományi Könyvtárban felállított polcokon találják meg az olvasók, akiknek egy, a közös utazás állomásait bemutató térkép is segít az eligazodásban.
Az ajánló ebben az évben már interaktív módon is elérhető: a Historypin nevű oldalon link minden hónaphoz külön gyűjteményeket hozunk létre, amelyekbe a kiválasztott könyvek borítóképét és ismertetőjét töltjük fel, a katalógusrekorddal kiegészítve.
- A gyűjtemények mellett látható térképen navigálhatunk a könyvek között: egy-egy földrajzi területre, országra vagy városra kattintva megjelenik, hogy hány ott játszódó könyv van az ajánlóban - tette hozzá Petró Leonárd.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról