Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A diákok számára nem szempont a munkerőpiac igénye

Idén a felsőoktásba jelentkezők közül négyezren jelölték meg első helyen az egyetemi közgazdász szakot. Bár a gazdasági szakok még mindig népszerűek, az évek óta tartó növekedés az idén mégis megállni látszik. A jelentkezők közel egyharmada már befejezett vagy már megkezdett felsőfokú tanulmányok után vagy mellé szeretne közgazdász oklevelet szerezni. A felsőoktatásban három éve a legnépszerűbb szak az egyetemi közgazdász, még akkor is, ha tavalyhoz képest idén több százzal kevesebben jelentkeztek ide. A legnépszerűbb szakok tízes listáján a második a főiskolai szintű idegenforgalmi, a szállodaipari a harmadik, a gazdálkodási szak pedig az ötödik. Szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy a diákok számára a továbbtanulásnál nem szempont a munkerőpiac igénye. Az állásjaánlatok között például a közgazdász szakma korántsem áll az első helyen. A közgazdásznak készülők körében a főváros a legkedkedveltebb, az öszes jelentkező fele Budapesten szeretne diplomát szerezni. Az intézményeket vizsgálva a legnépszerűbb a Budapesti Corvinus Egyetem, amely után a szegedi, a debreceni és a pécsi egyetem gazdasági karai következnek. - F: júl. 4.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról