Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A felhasználó dönt a könyv megvásárlásáról vagy kölcsönzéséről - a Méliusz fejlesztése

Az idei Qulto napon Kovács Béla Lóránt a debreceni Méliusz könyvtár igazgatója érdekes felhasználóközpontú szolgáltatást mutatott be. Mint kiderült: összenyitják a terjesztői és könyvtári adatbázisokat, az olvasó javasolhat könyvrendelést a könyvtárnak, de akár a könyvtáron keresztül magának vásárolhat is Debrecenben. Egyelőre a Líra Zrt a könyvpiaci partnerük. Praktikusan: a felhasználó dönt a könyv megvásárlásáról vagy kölcsönzéséről.

Számukra a növekvő felhasználói kreativitás, növekvő beszerzési forgalom a könyvtárak, felhasználók felé jelent hozzáadott értéket a szolgáltatás kapcsán.

Az igazgató számot adott arról, hogy nő a felnőtt felhasználók száma, miután úgy érzik, róluk szól a könyvtár. Gépi tanulással támogatott tartalom ajánlóval, kölcsönzőautomatával is segítik őket. A könyvtári IKR fejlesztések kapcsán elsődleges elvárásuk, hogy húzza be a rendszer az olvasót a könyvtárba különféle hasonló szolgáltatásokkal. Ennek kapcsán alapvető elvárás az is, hogy az olvasó igényét két kattintással kell kielégíteni. Végeredményként pedig megállapítható, hogy az egész könyvtárban elégedettebbek az olvasók, ha van valami, ami érdekessé teszi a könyvtárat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról