Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A felújítás idején is nyitva tart a komlói könyvtár

A héten megnyitott az augusztusi nyári szünetet követően a komlói könyvtár, csökkentett szolgáltatással. Mindeközben gőzerővel zajlik az épület átalakítása és bővítése.
Az egy hónapos nyári szünetet követően a minap újra kinyitott a komlói könyvtár: az épületben zajló felújítási munkálatok miatt a felnőttkönyvtár új helyre költözött a házon belül - a terasz alatti, kívülről megközelíthető helyiséget alakították ki a célra.

Mint ismeretes, a nyár elején kezdődött meg a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény bővítéssel egybekötött felújítása - a beruházás során 1700 négyzetméteren valósul meg az épületkorszerűsítés, a csaknem 500 négyzetméteres tetőtér-beépítéssel pedig további hasznos területtel gazdagodik az intézmény. - Átmenetileg a gyermekkönyvtár személyes látogatására nincs mód, de előzetes kérés alapján könyvek kölcsönzésére továbbra is lehetőséget tudunk biztosítani. A kérések a katalógusban link való böngészés után telefonon, e-mailben vagy a könyvtár internetes közösségi oldalán keresztül is leadhatók - közölte az intézmény. Kiemelve azt is, hogy akik gyerekkönyveket szeretnének visszahozni, illetve kölcsönözni, őket szintén az új helyiségben várják.
A könyvtár egyéb szolgáltatásai viszont az újranyitásig nem elérhetőek: a helytörténeti gyűjtemény és a raktári könyvek nem hozzáférhetők, fénymásolásra és nyomtatásra, folyóirat-olvasásra és számítógép-használatra sincs átmenetileg lehetőség. A muzeális gyűjtemények és a Dinóbirodalom-Játszóház továbbra is zárva tartanak.

A cél, hogy az új, nemzetközi szintű látogatóközponttá alakuló létesítmény jövő nyárra, a turistaszezon idejére megnyíljon.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról