Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A filmes szakmában sem egyértelmű az összefüggés a teljesítmény és az elismerés között

Méltatlanul bánt el az állam az Oscar-díjas producerrel, Udvardy Annával. 2017-ben sorozatban másodjára hozta el magyar film a világ egyik legrangosabb filmes szakmai díját, az Oscart. A Saul fia 2016-os győzelme után a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriájában a Mindenki is Oscar-díjas lett. Ebben a kategóriában a díjat a rendező és a producer kapja meg, azaz Deák Kristóf és Udvardy Anna.
Az előzetesen kiküldött formanyomtatványt Udvardy Anna kitöltötte - azzal, hogy elfogadja a díjat -, és visszaküldte. Ezután viszont semmilyen értesítés nem érkezett, március 13-án, tehát két nappal a díj ünnepélyes átadása előtt Udvardy fia kezdett el érdeklődni, telefonálni, hogy hova kell menni, mikorra - ekkor derült ki, hogy Oscar-díj ide vagy oda, Udvardy Anna nem kapja meg a Balázs Béla-díjat. Helyette valaki mást díjaztak. - Mindez Dénes Gábor szerint többszörösen is felháborító:
- olyanok bírálták felül a szakmai döntést, akik nem értenek hozzá, sőt, nemcsak a magyar, hanem az amerikai Filmakadémia véleményénél is illetékesebbnek érzik magukat szakmai döntésekben;
- Udvardy Anna súlyos beteg, két kemoterápia között tudta meg, hogy mégsem kapja meg a Balázs Béla-díjat. (HVG)
- A könyvtárosok sincsenek meggyőződve a szakmai elismerések és a teljesítmény közötti összefüggésről,
sem intézményi szinten: Kapcsolat a könyvtár jó teljesítménye és elismertsége között -- valami van... link
- szem az egyes szakember szintjén: Mekkora az átfedés a pozícióra és a tudásra alapuló emberi tőke között a szakmában? link (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kithirlevel@gmconsulting.hu -ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról