Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A főnök munkájától is függ a dolgozók lojalitása

Szoros összefüggés van a beosztottak elkötelezettsége és a vállalat teljesítménye között -- erősítette meg a tételt legutóbb az egész világra kiterjedő felmérésében az International SurveyResearch. S az is ismételten nyilvánvalóvá vált, hogy az elkötelezettségben sem mindig a pénzé a fő szerep -- még nálunk sem. Ahogy a vezető nyugati cégeknél, nálunk is úgy vélik a beosztottak: minden a vezetők kvalitásától függ.

-- E cikkből is az következik, hogy a fizetés ún. higiéniai tényező (vö.: Mintzberg két tényező elméletét); azaz, ha a kelleténél kevesebb van, akkor demotivál, de emelése nem feltétlenül jelent motivációnövekedést. A munkaerő motiváltsága pedig szoros szálakkal kötődik a teljesítmény szintjéhez. A könyvtári szolgáltatás szintjének emelése, szürkeállománymegtartó-képességének kulcsa sem itt keresendő. Sokkal inkább vezetőinek és az egyes intézmény(részek) vezetőinek minősége a mérvadó. A munkatársak teljesítményének mérése is sok esetben lehet visszás. A szervezet valamilyen teljesítménye ugyan közvetlenül az egyes munkatársak tevékenységének eredménye, de ezt alapvetően határozza meg az illetékes felettes vagy csúcsvezető hozzáállása, sokszor azé, aki a teljesítményt méri. Ezért gyakori, hogy a beosztottjaira panaszkodó vagy őket hibáztató vezető jelentős részben saját magát, vezetői potenciálját minősíti. (MG)

Hírforrás: Mikulás Gábor, Világgazdaság, 2002. okt. 4. Menedzser melléklet p.1
2002. október 09.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_fonok_munkajatol_is_fugg_a_dolgozok_lojalitasa
Régebbi hírforrás(ok): Mikulás Gábor, Világgazdaság, 2002. okt. 4. Menedzser melléklet p.1
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról