Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A használók kölcsönzési adataiból előrejelezni igényeiket... - ha kórházi a betegeknél működik

Egy friss tanulmány alapján a Foresight nevű mesterséges intelligencia eszköz, amelyet kórházi adatbázisokat használva képeztek ki, előrejelezheti a betegek lehetséges egészségügyi problémáit, így segíthet az orvosoknak döntéseik meghozatalában és a betegellátás javításában. AI alkalmazásával előre jelezhetőek lehetnek azok az egészségügyi problémák, amelyekkel egy kórházi páciens a jövőben szembesülhet. A kutatás szerint ez az innováció segíthet az orvosoknak a betegek állapotának nyomon követésében és a diagnosztikai döntések meghozatalában - írja a SkyNews.

A Foresight nevű AI eszköz, amely a ChatGPT-hez hasonló mesterséges intelligencia modellcsaládba tartozik, a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) elektronikus nyilvántartásainak adatbázisát felhasználva lett kifejlesztve. Ezt a projektet a King's College London (KCL), a University College London (UCL), valamint a King's College Hospital és a Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust kutatói végezték. A Foresight három változatát több mint 811 000 londoni NHS-beteg adatiból és egy amerikai publikus adathalmazból származó információkkal képezték ki. Ezek alapján tízféle lehetséges egészségügyi rendellenességet határoztak meg, amelyekkel egy beteg találkozhat. Az AI eszköz 68-76%-os pontossággal ismerte fel az állapotokat, míg az amerikai adathalmaz esetén ez az arány 88% volt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról