Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A helyi gyerekmese-irodalomra építkeznek Orosházán - új tartalmat hoz a felújítás

Országosan is elismert szakmai munka zajlik Orosházán a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában. A szinte mindennapi foglalkozások mellett rendszeresek a hétvégi kreatív programok. A falak között azonban megállt az idő: a berendezés megérett a cserére. Egy sikeres pályázattal erre hamarosan lehetősége lesz az orosházi intézménynek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma döntött: a Justh Zsigmond Városi Könyvtár által beadott infrastruktúra-fejlesztési, -fejújítási tervet támogatja 15 millió forinttal.
Amikor Buzai Csaba igazgatóval a gyermekkönyvtárban jártunk, már a belépéskor rámutatott a hiányosságokra az intézményvezető: a bejáratnál alaposan kikopott a padlóburkolat.

- Károlyi-Fülöp Béla orosházi író, költő a gyopárosi ­tavak kialakulásáról írt meséket. Ezek egyik központi ­alakja a tündér. Az Orosházához kapcsolódó meséket, legendákat összegyűjtő Orosházi ­csudafa című könyv (benne Gyopárka tündér meséivel) éppen tíz évvel ezelőtt, 2012-ben jelent meg. Az általa megálmodott tündérbirodalmat hoznánk létre itt - mutatott körbe a könyvtárban Buzai Csaba.
A tervezett infrastrukturális fejlesztés tehát nem egyszerű bútorcseréről szól.
- Újra is értelmezzük a gyermekkönyvtárunkat egy elképzelt Gyopárka tündérbirodalom irányába. Szükségünk lesz belső építészi segítségre, hogy elképzeléseink megvalósulhassanak. És természetesen a gyermekkönyvtár megtartja hagyományos és töretlenül népszerű szolgáltatásait is, a kölcsönzés mellett a csoportfoglalkozásokhoz nélkülözhetetlen nagy tereket ? tette hozzá az igazgató.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról