Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A József Attila Könyvtár épülete november 1-től csak kívülről látható

Hogy november elseje után mi lesz a bibliotékával, arról közösségi oldalukon egy tájékoztatót is közzétettek.
- Próbálunk alkalmazkodni a változó körülményekhez, igyekszünk az olvasókért, a könyvtár-látogatókért mindent megtenni - mondta Szikszai Zsuzsanna, a makói József Attila Könyvtár link igazgatója annak kapcsán, hogy legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete úgy döntött: a rezsiválság miatt a fűtési szezon idejére ezt az intézményt is bezárja. Igaz, a könyvtárt termálvízzel fűtik, a vonatkozó jogszabály szerint azonban az önkormányzatok ezt is ötszörös áron kapják.

Hogy november elseje után mi lesz a bibliotékával, arról közösségi oldalukon egy tájékoztatót is közzétettek. A közlemény szerint a kölcsönzés az épületen kívül zajlik a rendes nyitvatartási időben, ugyanúgy, mint a koronavírus-járvány idején. A köteteket az online katalógusból lehet kiválogatni, kérni pedig a makoikonyvtar@gmail.com címen, a könyvtár közösségi oldalán Messenger-üzenetben, vagy a 62/212-253, illetve a 20/966-8416-os számon lehet. A köteteket, folyóiratokat előre egyeztetett időpontban, az épület előtt lehet átvenni. Egyszerre legfeljebb 15 darabot, a kölcsönzési időt hosszabbítani pedig kétszer lehet. Ugyanoda egy kikészített kosárba lehet aztán ezeket visszavinni hétfőtől péntekig reggel 9-től délután 5-ig, illetve szombaton reggel 9-től délután 1-ig. Az oldal borítóképén egyébként most az a jelmondat olvasható, hogy "Nehéz időkben is értékeket teremteni".

Szikszai Zsuzsanna azt is elmondta, hogy a könyvtárba tervezett rendezvényeknek a továbbiakban a városháza kis tanácskozóterme, illetve valamelyik idősklub ad otthont - az egyeztetések ezzel kapcsolatban még zajlanak, a végleges beosztás november 7-ére várható. A könyvtárba szervezett kiállításokat pedig a városháza földszinti előcsarnokában, az egykori Városház Galériában rendezik meg. Azokat a könyvtár- és múzeumpedagógiai előadásokat, programokat, amelyeket eddig a két intézmény valamelyikében tartották meg gyerekeknek, mostantól az óvodákba, iskolákba szervezik.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról