Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtár biztonsági kihívásai -- hideg (északi) fejjel, tárgyszerűen, felkészülve

A Tamperei Városi Könyvtár biztonsági szakemberei zajongó fiatalok csoportjairól és drogos fiatalokkal kapcsolatos tapasztalataikról számolnak be. Szerintük a zavart keltő, rendbontó felhasználót kiküldeni, eltávolítani mindkét fél számára rossz döntés. Célszerű az ügyfelet úgy leszerelni, s csak szükség esetén eltávolítani, hogy ha majd visszatér, ne érezze magát megalázva.
Amennyiben a szolgálatban lévő személyzet kellemetlenkedő ügyfelet észlel, a legfontosabb, hogy ő maga őrizze meg a nyugalmát. A nehéz ügyfél leszerelése a kifárasztásos technikán alapul, ami persze időigényes. A szóbeli ráhatás, a beszélgetés megnyugtatja az ügyfelet, miközben van idő megtalálni a közös hangot. Ezután kell az eseményt a helyes mederbe terelni. Néha már egy kis engedménnyel közömbösíteni lehet a kellemetlen szituációt, és mindkét fél elégedetten távozik a helyszínről.
Egy biztonsági szakoktató szerint a fenyegető helyzetek nagy stresszt idéznek elő, ezért is fontos erről megelőző jelleggel beszélni. Szituációs gyakorlatokat is érdemes kipróbálni, így felkészülve az esetleges váratlan helyzetekre. Ha ilyenek adódnak, fejben kész a megfelelő viselkedési forma, és ez valóban működik. (ref.: Kránitz Lné)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról