Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtár meghosszabítja a használók életét - ha mi úgy akarjuk

Az ugye megvan, hogy a magány és a társadalmi elszigeteltség hatással lehet a génekre és évekkel megrövidítheti az életet? (vö.: link )
Ha pedig a könyvtár olyan intézmény, amely intellektuális, netán közösségi szolgáltatást nyújt használói számára, akkor igenis, hozzájárul az érintettek életének meghosszabbításához. Úgy is, hogy a könyvtár képviselője folytat párbeszédet az emberekkel, vagy úgy, hogy e könyvtár előidézi azt, hogy az emberek egymással beszélgessenek. Mondani sem kell, hogy az utóbbi a fenntarthatóbb.
Az alábbi forráslinken magyar felirattal is látható néhány perces film az emberek egymás közötti kommunikációjának lehetőségéről szól. Az anyag a dán közszolgálati(!) tv újabb munkája. A könyvtáros pedig - ha akarja - megteremtheti azt a közeget (ami a filmben is látható), hogy az emberek szóba álljanak egymással. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Videó - dán kisfilm, közösségépítési eszközként link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról