Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A könyvtárak gazdasági hasznának bizonyítékai (olvasóink szavazatára)

A brit Arts Council tanulmánya
link a könyvtárak társadalomra, gazdaságra gyakorolt közvetlen és közvetett hatásait veszi számba. A fenntartók költségcsökkentései miatt átalakult a könyvtárak szerkezete, csökkent a beiratkozottak száma és a kölcsönzés is. A könyvtáraknak, mint közösségi tereknek azonban fontosabbá vált a közvetítő szerepe, pl. programszervezés, IKT-hozzáférés. S bár a használat csökken, az emberek jelentős csoportja továbbra is fontosnak tartja a könyvtárakat. A könyvtárbezárások mellett sok új könyvtár is nyílt, egyebek mellett olyan zászlóshajók, mint a birminghami, liverpooli vagy a manchesteri központi könyvtárak. Ha további sikereket kívánnak a könyvtárak, tovább kell alkalmazkodniuk: új finanszírozási modelleket kell találniuk, technológiai lehetőségeket kihasználniuk és a használói igényeket jobban szolgálniuk. Ennek érdekében a könyvtáraknak egyértelművé kell tenniük létük közösségi, oktatási, egészségügyi, gazdasági hasznát a közösségi (és magán) finanszírozás fenntartása érdekében. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról