Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A (könyvtári) adatok nyilvánosságának lehetséges ereje

Az egészségügyre fordítható pénz sosem elég, viszont okosan is el lehet költeni - állítja Végh Attila egészségügyi menedzser. Az adatok nyilvánossága és a versenyhelyzet sokat segíthet.
HVG: Csak a britek ilyen transzparensek, vagy másutt is igényt tart a nyilvánosság arra, hogy objektív adatok alapján választhasson az egészségügyi intézmények közül?
VA: Svédországban például évtizedek óta mérik a csípő- és térd­protézis-operációk minőségét. A rangsorban azok a legjobbak, ahol a legkevesebb a műtéti szövődmény, a reoperáció. Ha némiképp szubjektív is, de felmérik, milyen a megoperáltak életminősége, mennyire lesznek önellátóak. A tét nagy: ahol nem elég jók az eredmények, oda kevesen mennek, kevesebb lesz a bevétel, nem tudnak úrrá lenni a gazdasági nehézségeken. Németországban a 120 kórházat működtető Helios multinacionális egészségügyi vállalkozás egy évtizede kezdett jelentéseket publikálni a hozzá tartozó intézményekről. Egyáltalán nem volt minden adatuk szép, kaptak is kritikát eleget. Innen indultak, és ehhez lehetett mérni a teljesítményt. Ettől fogva a sajtó állandóan rákérdezett ott is, ahol nem volt adat, így a többiek is rákényszerültek a mérésre és az eredmények publikálására.
A tehát működtető abban érdekelt, hogy mihamarabb megoldja a válságot.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról