Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtári könyv házhoz jön okt. 1-jétől -- nem könyvtártagoknak is

Nem könyvtártagoknak is kiküldenek sikerkönyveket a holland Overijssel tartomány projektjének keretében. A teljesen digitalizált könyvtári szolgáltatás link (kb.: egyszerű könyvtár) regisztráció után 3.90 euróért (kb. 1000 Ft) postázza a kiválasztott könyvet egy speciális zsebes műanyag borítékban. Három hét elteltével a használónak egyszerűen csak be kell dobnia a tasakba visszatett könyvet egy postaládába. A projekt érdekessége -- mondja a KIT számára Mark Deckers, a projektet előkészítő tanácsadó -- hogy könyvtárt nem használó elfoglalt embereket lehet így rávenni könyvtár(táv)használatra. A projektet 2 évre finanszírozza a tartomány, tagjai a tartományi közkönyvtárak. A projektidő alatt igyekeznek akkora nyereséget elérni, hogy a projekt önfenntartóvá váljon. A tranzakcióköltség most 4.44 euró, mely a forgalom növekedésével (vö. pl. diszkontárak a könyveskereskedelemben és a postai szolgáltatásban) arányosan csökken. Siker esetén a projektet kiterjesztik Hollandia más tartományaira is. A két napja üzemelő szolgáltatás portálján külön figyelmet érdemel a nagyon leegyszerűsített, de mégis informatív ismertető.

Hírforrás: Mark Deckers, Mikulás Gábor
2007. október 03.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_konyvtari_konyv_hazhoz_jon_okt_1-jetol_nem_konyvtartagoknak_is
Régebbi hírforrás(ok): Mark Deckers, Mikulás Gábor
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról