Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A könyvtári marketing része lehet: a 15 perces város modellje

A városfejlesztési koncepció új említése...
A francia fővárosban, ahol már a 2024-es olimpiára is komoly előrelépést remélnek e téren, a bringabarát fejlesztések egy nagyobb urbanisztikai koncepcióba, a "15 perces város" modelljébe illeszkednek. A Sorbonne kolumbiai származású professzora, Carlos Moreno nevéhez fűződő elképzelés szerint egy település akkor élhető, ha a lakói gyalog vagy kerékpárral negyedórán belül elérhetik a mindennapi életükhöz szükséges szolgáltatásokat (élelmiszer, egészségügy, oktatás, kultúra). (HVG)

A koncepcióról itt írtunk korábban: link . Ismétlésképpen: - A negyedórás város ötlete ott valósítható meg, ahol a szolgáltatások a közelbe települnek, hogy megkönnyítsék az emberek életét. Azt akarjuk, hogy a városokban, azokon a helyeken, ahol élünk, egyre kevesebbet kelljen a városon belül utazni, kevesebb legyen a hosszú út, legyen szó munkába járásról, vásárlásról, egészségügyi szolgáltatásról, a kultúrához való hozzáférésről, vagy épp kikapcsolódásról. A 15 perces "ritmusra" ráhangolódva időt nyerünk a mindennapi életben - mondja Moreno, a párizsi Panthéon-Sorbonne professzora. (EuroNews)

A könyvtárak számára jelentheti:
- Logisztikai figyelem arra, hogy ne maradjanak ki ellátatlan, vagy az átlagot jóval gyengébben ellátott területek, könyvtárhasználók. Ez eggyel több szakmai érvet ad a könyvtári érdekérvényesítők számára. - Ha vannak ilyenek.
- Kommunikációs lehetőség, ha a könyvtár kielégíti e feltételt. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Benne van-e a könyvtár a '15 perces város' koncepcióban? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról