Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtári pr igazodik a magasabb ingerküszöbhöz Szegeden

A Somogyi Könyvtárban kisebb team segíti Andóczi Balogh Éva sajtóreferens munkáját. Palánkainé Sebők Zsuzsanna igazgató három éve, a kinevezését követően döntötte el, hogy nem elég jól dolgozni, annak látszania is kell, és ehhez sajtószóvivőt szükséges kijelölni. Nem akart kívülről hozni valakit, inkább belső munkatársat keresett. Andóczi Balogh Éva is 'diplomahalmozó': a pedagógiai szakvizsgája mellett népművelő, mentálhigiénés és kulturális projektmenedzseri képesítése van. Munkájában az igazgatónő mellett a legtöbbet egy volt újságíró, Nyilas Péter segít, aki a könyvtárban kezdte, majd csaknem két évtizeden át dolgozott a Délmagyarország szerkesztőségében, mielőtt visszatért a könyvtárba.
-- Emelkedik az emberek ingerküszöbe, egyre erősebb impulzusok kellenek ahhoz, hogy a figyelmüket megragadjuk. Ennek ellenére ma is tudom újságírószemmel mérlegelni, hogy a szerkesztőségben mit és milyen formában tartanék hírértékűnek -- mondja. A Somogyiban még büszkék arra, hogy az ő programjaik ingyenesek, mindenki számára elérhetők, bár hangsúlyozzák: nem olyan már a könyvtár, mint régen volt. Két irányba is igyekeznek nyitni: újszerű programokat szerveznek, például megnyitják a házat a vámpírkönyvek szerzői és rajongói előtt, képregény-fesztivált szerveznek -- ugyanakkor kiszámítottan, sőt taktikusan igyekeznek a gyűjtemény kincseiről szóló beszámolókat bejuttatni a médiába.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról