Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtáros félt bemenni a meseórára... végül az lett a menedék!

A texasi Uvalde könyvtárosai döntöttek: a Robb Általános Iskolában történt tömeges lövöldözés után a gyermekeknek biztonságos helyre van szükségük.

Martha Carreon, az El Progreso Memorial Könyvtár link gyermekkönyvtárosa szerda reggel nem mert munkába menni. Úgy érezte, képtelen elviselni azoknak a gyerekeknek az arcát, akiknek minden héten mesélni szokott. Éppen a 47. születésnapján dördültek el a lövések a közeli iskolában. Az USA-ban a 2. legtöbb halálos áldozatot követelő iskolai lövöldözés során egy 18 éves fiú megölt 19 negyedikes diákot és két tanárt. Híre ment, hogy a fiú más iskolákban is folytatja. Carreon a lánya hívására a gimnáziumba rohant. Már lezárták. Órák múlva tudta csak meg, hogy gyermeke életben maradt.

Mendell Morgan, a közkönyvtár igazgatója először arra gondolt, hogy a gyermekeiket elvesztők iránti kegyeletből szerdán bezárja a könyvtárat. Mégis úgy döntött, hogy nyitva tartanak. Akkor, amikor a szülők országszerte alaptalanul vádolják a könyvtárosokat pornográfia terjesztésével, Morgan meg akarta mutatni a közösségnek, hogy szerinte egy könyvtár valójában biztonságos hely. Menedék.

Carreon először azt mondta Morgan-nak, hogyan lenne képes folytatni ennyi szenvedés után? Amikor attól rettegett, hogy elveszíti a saját lányát! Szerda reggel Carreon mégis a gyerekekre gondolt. Eljönnek minden héten. Tartozik nekik azzal, hogy ott legyen. Kb. 24 órával a történtek után 10 mosolygós arcú gyerek előtt állt. Könnyeivel küszködött, amíg a gyerekek nevetgéltek és együtt énekeltek vele. Carreon azt hitte, neki kell vigasztalni őket. Fordítva történt. (Ref.: Szabó Eszter)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról