Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtáros lelki egészsége is téma az Amerikai Könyvtárosok Egyesülete Vándorgyűlésén

Szeretsz naprakész lenni? Nos, akkor itt az ALA 2022. júniusi vándorgyűlésének anyagáról szóló múlt heti hírünk link folytatása. Annak teljes programjából emeltük ki e két témát.

1. Trauma a könyvtárban: a könyvtári személyzet által tapasztalt munkahelyi trauma felmérésére a Fishbowl technikát használják, interjúkat készítenek, újabb bizonyítékokat gyűjtenek a "Trauma a könyvtárban" című tanulmányunkhoz: A PTSD tünetei a személyzet körében és módszerek a trauma-informált ellátás biztosítására".
2. Drag Queen Storyhour meseórák, ezúttal könyvtárosoknak! A gyerekek identitásválasztását, meleg érzékenyítését segítő foglalkozásokról lásd a KIT-ben:
link (Ref.: Szabó Eszter)

Régebbi hírforrás(ok): Segítenek elfogadni a gyerekeknek speciális nemi vonzódásukat link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról