Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A könyvtáros tartja kézben a falu kulturális életét - Diósberény

A Diósberényhez hasonló kis településeken nagyon nagy szükség van a jól működő, a kor követelményeinek programjában, küllemében, felszereltségében is megfelelő könyvtárra - vallja Wilhelm János. - Nem hívhatom be az embereket - akik otthon egyre komfortosabb körülmények között élnek - egy lepukkant intézménybe. Meg kell teremteni a megfelelő helyet, s olyan embert kell az élére állítani, akire nyugodtan rá lehet bízni a helyi kulturális élet, a művelődés megszervezését. Egyébként a könyvtáros már rég nem csak könyvtáros, mert munkájának kisebb része a klasszikus könyvtári tevékenység, például a kölcsönzés. Diósberényben is így van, a könyvtáros tartja kézben a falu kulturális életének, a különböző rendezvényeknek a megszervezését az idősek napjától a karácsonyi ünnepségen, nemzetiségi napon, anyák napján, könyvtári estéken, a fergeteges gyereknapon át sok mindent. Tavaly csak ez utóbbira 2 milliót tudtak fordítani az önkormányzat saját költségvetéséből. Nagy durranás volt, máig emlegetik a faluban. Wilhelm János ismerősei között szerencsére vannak írók, újságírók, történészek, néprajzosok, akiket meg lehet hívni egy-egy előadás megtartására.
Bejönnek a fiatalok csocsózni is...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról