Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A könyvtárosok tényleges értéke (olvasóink szavazatára)

Az előzetes tervek szerint az aucklandi (Új-Zéland) könyvtárak dolgozóinak 5%-át elbocsájtják. Ezzel 1,8 millió dollár spórolhatnak meg a 65 milliós költségvetésben.
Ez az összeg csak töredéke annak a veszteségnek, mely a szellemi és kulturális értékek megmaradását veszélyezteti. Az igazgatóság véleménye szerint a digitális korszakban már nincs szükség könyvtárosra, mivel a számítógép mindent megold. A tervek alapján a könyvtárosok forgórendszerben dolgoznának, még azt sem tudják előre, hogy melyik tagkönyvtárba lesznek beosztva.
Pánikrohamok, megrendült bizalom, hitetlenség jellemzi a dolgozókat, akiknek újra jelentkezniük kell az addigi munkahelyükre, hogy még egyszer bizonyítsák a pozícióhoz szükséges rátermettségüket és képzettségüket.
Statisztikák alapján elmondható, hogy a könyvtárban dolgozók 80%-a nő, akiknek munkakörét, lelkesedését, elhivatottságát legtöbben nem veszik komolyan és nem is értékelik kellőképpen.
A könyvtár nem hiteget meggazdagodással, nem termel profitot. Ennek ellenére a közösség központját jelentheti, mivel az olvasókat szolgálja ki, valamint kulturális programokat is biztosít. (ref.: Nagy Marianna)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról