Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A konzorciumi tagok gyűjteményeinek elektronikus feltártsága 80 százalékra nőtt

Hét Csongrád megyei közművelődési könyvtár kapott összesen 85 millió 335 ezer forint támogatást a Táguló tudás -- Versenyképes könyvtár címmel meghirdetett pályázaton. A konzorciumvezető Somogyi-könyvtár mellett a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár és Pósa Lajos Gyermekkönyvtár, a kisteleki Kisteleki Ede Városi Könyvtár, a szegedi Bibliotéka Egyesület Könyvtára, a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtár, az Algyői Tájház, Könyvtár és Faluház, valamint a mórahalmi Tóth Menyhért Városi Könyvtár és Kulturális Központ részesült támogatásban. A pályázati célok megvalósítása 2010. október 1-jén kezdődött, s idén december 15-én zárul.
A fejlesztésből valamennyi intézményben integrált könyvtári rendszert hoztak létre, ily módon csatlakozva az országos katalógusokhoz, lelőhelyjegyzékekhez. Csongrád megyei helyismereti adattárat alakítottak ki, amely e-könyvtár formájában januártól lesz hozzáférhető.
Az egyes települések legfontosabb információi, az ott található intézmények elérhetőségei, szolgáltatásai váltak interneten kereshetővé a konzorciumi szintű közhasznú adatbázis kialakításával, amely Hódmezővásárhelyen és Szegeden érintőképernyős készüléken is megjeleníthető.
A fejlesztés nyomán a konzorciumi tagok gyűjteményeinek elektronikus feltártsága 80 százalékra nőtt, a Somogyi-könyvtárban pedig 20 százalékkal bővült. A támogatás révén 25 könyvtáros vett részt szakmai és idegen nyelvi továbbképzésen.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról