Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A kötő-horgoló könyvek promóciójához - és a könyvtári kötő- és beszélgetőklub megalapításához

A híres kardiológus, Herbert Benson szerint a kötés és a horgolás ugyanolyan nyugtató és ellazító hatással rendelkezik akárcsak a jóga vagy a meditáció. A kötés szabályozza a szívverést, csökkenti a vérnyomást, a vér kortizolszintjét, és enyhíti a stresszt.
A kötés nem csak egy meditatív tevékenység csupán, hanem jó hatással van az önértékelésre is. Karen Zila Hayes életvezetési tanácsadó terápiás programként ajánlja pácienseinek a kötést és a horgolást. Sőt, azoknak a dohányosoknak is ajánlott, aki meg szeretnének szabadulni a káros szenvedélytől.
Az iskolai kézimunkakörök csak alátámasztják azt a tényt, hogy a kötés sokkal barátságosabbá és nyugodtabbá teszi a gyerekeket. A bonyolultabb kötési minták pedig a matematikai kompetenciát is növelik. Egyes személyek arról számoltak be, hogy a kötés segítségükre volt a túlsúllyal való küzdelmekben is, ugyanis, az idő alatt, amíg kötöttek, nem jutott eszükbe a nassolás. Arról nem is beszélve, hogy ez a fajta munka jót tesz a vérkeringésnek, így az ízületi betegségek kialakulásának esélye is csökken.
Egy 2009-es tanulmányban 38 étkezési problémával és anorexiával küzdő nő vett részt. Miután ezek a nők megtanultak kötni, egészségi állapotukba pozitív változás következett be, és az életkedvük is visszatért. Ez a pozitív változás a depresszióval küzdők esetében is megfigyelhető volt.

Régebbi hírforrás(ok): Együtt kézimunkáznak -- közösségi térben link Felfedező csomagokat kínál a könyvtár, bevezetve új hobbikba és készségekbe - videóval link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról