Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A legjobb könyvismertetők, melyek léteznek a piacon (olvasóink szavazatára)

A GettingBookReview.com könyvkritikákat ír saját kiadású könyvekről, webes felületekre -- térítésért. Minél többet és (gyakorlatilag) pozitívabbat, annál nagyobb összegért. A vállalkozás a tulajdonosának -- Mr. Rutherfordnak -- tisztes megélhetést biztosít, két alkalmazottat is felvett. Az Amazon.com-on 80%-ban vannak ötcsillagos elégedettséget mutató kritikák -- mondja Bing Liu szakértő --, a többi négycsillagos. Az olvasók azonban ritkán írnak tehát azokat meg kell irtatni. Liu szerint az interneten a kritikák egyharmada fake (...). A puac nagy: a webes könyváruház legjobban fogyó kiadványainak 20%-a magánkiadás. Rutherford nem lát semmi aggasztót tevékenységében, hiszen üzleti modellje egyértelmű, annak ellenére, hogy pl. Az amazon irányelvei ellenzik a fizetett kritikák közlését. Melyek azonban nem szűrhetők ki. Egy 50 szavas ismertetéshez elég az internet, 300 szavas ismertetéshez 15 percig kell olvasni a könyvet -- mondja Rutherford beosztottja. A cikk több példát mutat be a modell életképességére. Ugyanakkor Rutherford egyik, az eladások üteméve elégedetlen ügyfele rossz hírét keltette az interneten, és az üzlet megbicsaklott. A jó marketing ellenére Rutherford elmélázik: az objektív várártókat elriasztja a pozitív kritika: és nem írnak inkább semmit. Más szavakkal: a valós, de negatívabb kritikákat kiszorítják a pozitív hangvételű, de valótlan anyagok. S ez kérdőjeleket vet fel. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról