Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A leglátogatottabb, leghatékonyabb, legnagyobb stb. közkönyvtárak rangsora

Az egyik diagram link lakosságszám-arányhoz viszonyított értékeket, a másik az abszolút helyezetteket mutatja be az integrált könyvtári rendszerek által nyújtott statisztika alapján. Az első nyertese Deventer, ahol egy lakosra 9,3 könyvtárlátogatás jut évente, az országos átlag pedig meghaladja a 3-at. A másik listán Amszterdam közkönyvtára, az OBA áll. A listák persze a holland közkönyvtárakat mutatják.
A másik blogbejegyzés link a közkönyvtárakat a költségvetés, állományméret illetve hatékonyság alapján rangsorolja. Zeeland könyvtára büszkélkedhet a legtöbb beiratkozottal, a lakosság 39%-a tagja a könyvárnak. Az országos átlag 22,4. Egy holland lakosra átlagban 24 Euró / év jut a könyvtártfenntartási összeg formájában. Országos átlagban egy lakosra 1,5 db médiaegység jut(!). [Az IFLA javaslata: 2 db / lakos, a magyar Könyvtári Intézet ajánlása: 3 db / lakos; a valóság ennél - személyes beszámolók alapján - jóval nagyobb lehet.]
Magyarországon hiteles adatok hiányában egyelőre nem lehetséges ilyen vagy hasonló kimutatások összeállítása. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról