Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A lényeg: kuss legyen - Kornis a cenzúráról

Kornis Mihály szimpla ügynek nevezte, hogy idén sem kerülte el a cenzúra. Az író a Magyar Narancsnak azt mondta: hangulatára jelentéktelen hatást gyakorolt, de a kormányzati dilettantizmus szempontjából korszakalkotó, hogy visszavonták a terjesztőktől a DVD-ket, amelyek az ő kísérőszövegével ajánlották Gazdag Gyula dokumentumfilmjeit. Szerinte a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmigazgatóság (MANDA) megmutatta, 'hogyan csinálhatnak börtönőrt magukból, holott ezt a szerepet most az egyszer megúszhatták volna.'
'A határozat a kádárizmus legsötétebb oldalát bemutató bátor, ellenzéki dokumentumfilm, olyan mű, amit Orbán Viktor büszkén végigülhetett volna ma is, még arra is büszke lehetett volna, hogy a Felcsúton megesett történet remek feldolgozásával lehetett annak idején a kádárizmus poklát felmutatni' -- tette hozzá. A MANDA ezt nem értette, nyilván az zavarta, hogy a kísérőszövegben leírta a diktatúra szót -- véli Kornis, aki szerint ez 'kabaréba illő'. Szerinte egy profi elnyomó gépezet észre sem vette volna, nem csinált volna reklámot.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról