Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Magyar Dal Napja -- Egerben a legnagyobb könnyűzenei gyűjtemény Észak-Magyarországban

2010. szeptember 12-én Budapesten a 4-es villamos lett dallamos, Egerben pedig egy kék meg egy piros-zöld színű kis vonat, amit fehér léggömbökkel díszítettek fel, s melynek mozdonyvezetője nem csak a megállóknál csengetett, hanem akkor is, ha meg akart vigasztalni egy kisgyereket. Szálljunk le a Kossuth utcában, a Bródy Sándor Könyvtárnál, mely 2008-ban az év könyvtára lett, s melynek könnyűzenei gyűjteménye Észak-Magyarországban a legnagyobb. Arról nevezetes, hogy bakelit s egyéb lemezei valamint cédéi az ország egész területén postai díj ellenében kikölcsönözhető.
Menjünk be. Vagyis fel, a volt Nagypréposti palota első emeletére. A zenei könyvtár 1971 óta működik, s a mintegy tízezres könyv-, és hanglemez állomány hetven százaléka könnyűzene. Délelőtt tíz óra van, a helyi rádió műsorvezetője azt kéri, a hallgatók ma magyar dalokat kívánjanak; s hogy délután fél háromra, egy kiállításra a zenei könyvtárba várják Presser Gábort, a Magyar Dal Napjának kitalálóját. A kiállítás címe: Presser Gábor és egri kortársai, a kortársak: Kovács Kati, Cseh Tamás és Koncz Zsuzsa. Kovács Kati, magyarázza a zenei könyvtár vezetője, egri születésű, Cseh Tamás az egri tanárképző főiskolának volt rajz szakos hallgatója, Koncz Zsuzsa pedig a közeli településen, Pélyen született.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról