Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A magyar kultúra napja alkalmából - Minősített könyvtár és Könyvtári Minőségi Díj...

Online ünnepségen adták át a könyvtárszakmai és közművelődési díjakat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Kultúráért Felelős Államtitkárságán. "A kulturális javakhoz való széleskörű hozzáférés megteremtésével, a kulturális értékteremtésben élen járó közösségek támogatásával érhető el, hogy szellemi értékeink valódi erőforrássá válhassanak" - emelte ki az elismerések átadásán Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.
Az EMMI minden évben értékeli azokat a könyvtárakat és közművelődési intézményeket, amelyek évek óta magas színvonalú munkát végeznek.
A minisztérium a Minősített Könyvtár címet azoknak a könyvtáraknak adományozza, amelyeknek kiemelkedő innovációit a könyvtárhasználók elégedettsége, a partnerek, valamint a szakértők véleménye is alátámaszt.
Idén kilenc intézmény részesült ilyen elismerésben: a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Salgótarjánban; a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Zalaegerszegen; az Egressy Béni Városi Könyvtár Kazincbarcikán; a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ Gödöllőn; a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Debrecenben; a Mogyoróssy János Városi Könyvtár Gyulán; a mórahalomi Tóth Menyhért Városi Könyvtár- és Közösségi Ház; az Óbudai Platán Könyvtár Budapesten; és a városi könyvtár Lentiben.
A Könyvtári Minőségi Díj a modellértékű szolgáltatásokat alkalmazó Minősített Könyvtárnak ítélhető oda. Az idén a békéscsabai Békés Megyei Könyvtár nyerte el a díjat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról