Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A menő könyvtári arculat és logó - 6. Hálózati szempont

Ha fontos a használó orientálása, akkor hasznos és kényelmes számára a többször feltűnő, ezáltal gyorsabban megjegyezhető és kiszámíthatóbb arculat. Ha nem egyetlen könyvtár, hanem könyvtári hálózat jelenik meg azonos arculattal. Nem utolsósorban megosztható a költség is. A holland "de Bibliotheek" könyvtári szolgáltató szervezet (arculati kézikönyve: link arculatát a használót több tartományban, kis- és nagykönyvtárban, sőt a Schiphol repülőtér könyvtárában is megtalálják. Megfigyelhető, hogy a logó mindenhol azonos, ugyanakkor a kísérőelem feliratok az adott egységre vonatkoznak.
Mivel az arculatával a könyvtár, kisebb-nagyobb könyvtári közösség speciális - ha tetszik: intim - viszonyt ápolhat, a helyi identitástól való megválást különös gonddal, az érintettek bevonásával érdemes megtervezni, a közös előnyök hangsúlyozásával. Ez ugyan lassabb folyamat, mint a direktív hangadók által leosztott kötelező identitás, ugyanakkor sokkal nagyobb az esély annak egyöntetű és következetes használatára, közös identitás elfogadására, s használatára. A nagyobb ráfordítás azonban megtérül a használók majdani eredményesebb orientációja által. (MG, okleveles pr-szakember)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról