Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A mozgókönyvtár megújítása: testre szabottabbá teszik

Hét mozgókönyvtárral rendelkező könyvtár a résztvevője annak a Jobb élet vidéken elnevezésű fejlesztő programnak, melyet a Dán Kulturális Ügynökség (link finanszíroz, s amely 167 ezer embert érint. A könyvtárak meg akarják újítani és fejleszteni mozgókönyvtáraikat, hogy látható legyen, miként járulnak hozzá ezek a vidék fejlődéséhez. A könyvtár el tud jutni az intézményekhez, a helyi közösséghez és a lakosokhoz, rugalmas szolgáltatásokra képes, alkalmazkodik az egyéni igényekhez és kívánságokhoz. A projekt bebizonyította, hogy a könyvtárak meg tudják újítani szolgáltatásaikat azáltal, hogy új célcsoportokat érnek el. A mozgókönyvtárak olyasmire is képesek, amire a közszolgáltatások nem: összehozzák az embereket, s ezáltal közösség születik a közelség és szolidaritás érzését felkeltve -- olyan értékekét, amit a helyiek nagyra tartanak.
Ezután a cikk a projekt néhány eredményéről számol be: új típusú látogatások kipróbálása (intézményekben, étkezdékben, aratóünnepségen, falunapokon), kooperáció önkéntesekkel és új partnerekkel, szaktanfolyam szervezése, újítások, új célcsoportok kiválasztása, segítő szerep vállalása, a gyermekek nyelvi fejlesztése, a digitális tanulás propagálása (új célcsoportokban és azok munkahelyén). (ref.: Új könyvtári feladatok és funkciók Dánia vidéki területein; Murányi L.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról