Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A munkatárs megbecsülése - akár fotókkal

A KIT többször beszámolt már olyan projektekről, amelyek kreatívan jelezték: mindenkit felemel az értékelőállításban a szervezeti hierarchia legalján állók és/vagy kétkezi munkások méltóságának megadása, elismerése:
- Fotók egészségügyi, a mentálhigiénés és a szociális szféra dolgozóinak kezéről link
- Készítőinek ujjlenyomatai beleégtek az általuk előállított termékbe link

Újabb példa: 2016-ben felújították a forgalmas brüsszeli Arts-Loi metróállomást. Az átadás után kiállítást rendeztek helyben, a falakon: Jeroen De Vlaminck fotós portréfényképein keresztül lehetett visszakövetni azoknak a munkásoknak a munkáját, akik öt hosszú éven át, főként éjszakai munkával dolgoztak együtt az állomás felújításán. Ahogyan az eseményről szóló beszámoló írja: "Összesen 22 portré kíséri útjukon az ingázókat. Soha nem fáradok bele, hogy nézzem ezeknek az árnyékban lévő férfiaknak elfeketedett arcát és cinkos mosolyát. Minden reggel energiát és bátorságot ad." A fotókat ld. a forráslinkre kattintva.

Hasonló magyarországi - netán könyvtári - projekt egyelőre nem ismert. (összeáll.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról