Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Nagy Könyv -- nem a könyvek népszerűségét mérte?

Magyarországon szoktak az emberek olvasni? Nem? Vagy mégis? Mit? Csak ponyvát? Biztos? És ki olvas? Mindenki? A fiatalok is? -- Ezekre a kérdésekre talán az utóbbi időkbe legnagyobb olvasásra buzdító program a Nagy könyv adhat választ. Ha megnézzük az első 12 bejutott könyvet, könnyen észrevehetjük, hogy fele gyerekkönyv vagy kötelező olvasmány, és az összes meg van filmesítve. Ezek alapján az alábbi gondolatokat vonhatjuk le: Többnyire olvasnak, ha felnőtt szavazott ő is csak gyermekkori élményei alapján. A Harry Potter kontra Gyűrűk ura harc a filmek alapján ment, tehát nem a könyvek népszerűségét mérte. Az 1984, a Mester és Margarita és a Száz év magány szerencsére nem gyerekkönyv, talán mégis reális lett az eredmény.(a Nagy könyv játék top 12-ét a link oldalon megtalálhatjuk) Vajon tényleg nem olvasnak Magyarországon? -- Puskásné Horváth Éva könyvtáros (Mozsgó, községi és iskolai könyvtár): -- Az a tapasztalatom, hogy az emberek többsége, főleg a nők igenis olvasnak. Mint kis községben (1008 fő) azt már sikernek könyvelhetjük el, hogy van 40 rendszeres látogató, akik a könyvtár megnyitása óta eltelt két év alatt szoktak ide. Ebből többségük nyugdíjas vagy fiatal. Az iskolai könyvtárban pedig töretlen lelkesedéssel jönnek a kisebbek és nagyobbak. - F: nov. 28.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról