Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A német Olvasás Alapítvány által 2024-re ajánlott 5 legjobb képregény (olvasóink szavazatára)

A május 11-i németországi képregénynap alkalmából az Olvasás Alapítvány (Stiftung Lesen) a következő kérpegényeket ajánlja a fiataloknak az idei évre:

1. Machito Gomi: Pokémon (1. kötet) (2022, Panini Manga, 188 o.) - 8 éves kortól: Új Pokémon-felfedezések, menő harcok és igazi barátság. Az anime-sorozat manga adaptációja. Akciódús olvasási élmény garantált.

2. Lylian, Paul Drouin / Aureyre Lorien (III.): A Gigászok: Erin (1. kötet) (2023, Carlsen Comic, 56 o.) - 9 éves kortól:
A természet kizsákmányolása és a biotechnológia olyan aktuális és izgalmas témák, amelyek számos beszélgetési lehetőséget és ötletet kínálnak további tevékenységekhez. A történet emellett más nehéz témákat is érint, mint a halál és veszteség, mégis sikerül meleg és ismerős hangulatot teremteni.

3. Hans Jürgen Sandnes: Krypto - Titokzatos tengeri lények: Szenzációs felfedezés (1. kötet) (2023, Loewe Graphix, 144 o.) - 9 éves kortól:
A felfedezésről, kutatásról, tudásról és kalandról szól. Az így kialakult történetet az általános iskolások is könnyen követhetik, akik kevés szöveg-mennyiséggel, akcióval és izgalommal találkozhatnak.

4. Malin Falch: Nordlicht: A trollok völgyében (1. kötet) (2022, Egmont Bäng!, 172 o.) - 11 éves kortól:
Egy képregény filmes illusztrációkkal és panelekkel. Varázslat, folyamatosan növekvő feszültség és a végén izgalmas átvezetés a következő részre. Egy kis északi történelem. Az előítéletek és együttélés témák is nagyszerű kapcsolódási pontokat kínálnak.

5. Kid Toussaint / Aveline Stokart (ill.): Elle(s) - Az Új(ak) (1. kötet) (2023, toonfish, 96 o.) - 12 éves kortól:
Színpompás graphic novel egy pszichés rendellenességet dolgoz fel, amelyet sosem neveznek meg, de Elle barátainak és az olvasóknak gyorsan tudatosul. Mint egy kaleidoszkópban, a főszereplő jelleme a helyzettől függően változik: egy új személy (különböző hajszínekkel és mimikával megkülönböztetve) veszi át az irányítást és meghatározza Elle viselkedését. Mindez egy szép barátságtörténetbe ágyazódik, amelybe családi titkok is bele vannak szőve, amelyek Elle többszörös személyiségének okai lehetnek. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról