Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A pápai könyvtár felajánlása: Olvasnivaló a hajléktalanoknak

A helyi hajléktalanszállón élők idén karácsonykor könyveknek és folyóiratoknak örülhetnek a városi könyvtár felajánlásának köszönhetően.
A Jókai Mór Városi Könyvtár munkatársai könyveket, folyóiratokat és süteményeket ajándékoztak az önkormányzat Egyesített Szociális Intézményének Hajléktalanok Átmeneti Szállása javára csütörtökön. Polovitzerné Antal Mónika, a könyvtár megbízott intézményvezetője a helyi sajtónak úgy nyilatkozott, az ünnep közeledtével, december elején jött az ötlet, hogy a helyi hajléktalan közösségnek és a szálló dolgozóinak olvasnivalót, úgy mint az állományból kivont folyóiratokat és szépen becsomagolt helytörténeti kiadványokat, illetve ketten - Sztyehlikné Tóth Tünde és Vargáné Sipos Terézia feldolgozó könyvtárosok - saját készítésű süteményt adományozzanak.
- Szolgáltatásaink a járvány miatt meglehetősen korlátozottak voltak ez évben. Olvasóinkkal sem mindig találkozhattunk személyesen, ezért is vezettük be a házhoz menő kölcsönzést. Mikulás-napon pedig olyan kezdeményezésünk volt, hogy a város több pontján könyvet ajándékoztunk kicsiknek és nagyoknak. Ezt az olvasás-népszerűsítő kampányt folytattuk lényegében most a karácsonyhoz kötődően - jegyezte meg Polovitzerné Antal Mónika, kiemelve, a helytörténeti kötetek újonnan készültek a könyvtár nyomdájában.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról