Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A példa (nem) ragadós - remény, autokratikus könyvtárvezetők esetén

Bár a példa általában ragadós, a főnökök viselkedése esetében ez akár másképp is lehet - derítették ki amerikai, mexikói és szingapúri kutatók. A Journal of Applied Psychology című folyóiratban, többéves vizsgálataik summázataként közölt tanulmányuk link arra mutat rá, hogy ha egy szervezet felső szintjén dolgozók visszaélnek a hatalmukkal, rosszul bánnak a beosztottjaikkal, az nem vezet ahhoz, hogy ez utóbbiak is hasonlóan viselkedjenek. Amikor ugyanis a korábbi munkahelyi visszaélések áldozataiból vezetők lettek, ők az esetek döntő többségében emberségesebben kezelték az alárendeltjeiket, mint őket a korábbi főnökeik, és nagyobb valószínűséggel váltak jobb főnökké, mint azok, akik sosem tapasztalták meg a munkahelyi hierarchia árnyoldalait. Shannon Taylor vezető kutató szerint ez nem jelenti azt, hogy erőszakos főnökökkel kellene kinevelni a jövő emberséges vezetőit, azt azonban megjegyzi: jobban kellene ösztönözni a főnöki önkény áldozatait, hogy álljanak ki az érdekeikért, és ne fogadják el a visszaélésszerű vezetői stílust. Taylor nem számít a munkahelyi erőszak megszűnésére, de javaslata szerint tréningekkel és a pozitív munkahelyi légkör fenntartásával jobban kellene törekedni a főnök-beosztott problémák megoldására.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról