Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A polcok közé vonzza az olvasót: book nook

Aki falja a könyveket, az biztos tudja, hogy a különböző kötetekhez kapcsolódó kiegészítők világa nem merül ki a könyvjelzőkben, hiszen manapság mindenféle extrák - például a könyvkabátok vagy a könyvkanapék - segítik az olvasók életét. Az idei év sztárjai pedig kétségkívül a book nook névre hallgató alkotások lesznek, amikkel a regényekkel zsúfolt polcok varázsolhatók igazán egyedivé.
A book nook kiegészítők a könyvek közti üres teret hivatottak kitölteni, illetve feldobható velük az egymást követő kötetek egysíkúsága - már ha egyáltalán beszélhetünk ilyesmiről. A háromdimenziós, makett-szerű alkotások, amellett hogy könyvtámaszként funkcionálnak, még rendkívül mutatósak is: olyan, mintha a kötetek közti kapuk lennének, amik egy apró, képzeletbeli világba engednek betekintést.
Énekesmadarak és kígyók balladája: nem okoz csalódást az új Éhezők viadala.
Benjamin és Pamela George a Hemisphere Design nevű vállalkozásuk keretében olyan kreatív book nook darabokat alkotnak, amiket híres regények inspirálnak. Készült már kiegészítő a Harry Potter-sorozat alapján, de a pár munkái között találunk a Sherlock Holmes történeteket megidéző darabokat, illetve A Gyűrűk Ura-trilógia vagy a Nyomorultak ihlette alkotásokat is. Szerintünk nagyon megkapóra sikeredtek, mutatunk is közülük néhányat: ... (ld. alul a linket)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról