Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A polgármester agitált a Vörösmarty Mihály Könyvtár mellett

Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő kötete és a Bogyó és Babóca könyvek voltak tavaly a legnépszerűbbek a kölcsönzők között a Vörösmarty Mihály Könyvtárban link . Mindkét könyvből 259 alkalommal kölcsönöztek tavaly. A második legtöbb alkalommal Beck Andrea: A Titoktündér című könyvét, harmadik legtöbbször pedig Berg Judit Ruminijét kölcsönözték ki.
A könyvtári szolgáltatásokról és a legutóbb beszerzett kötetekről közösen tartott sajtótájékoztatót az olvasóteremben Fehérvár polgármestere és a Vörösmarty Könyvtár igazgatója, népszerűsítve ezzel is a könyvtári tagságot.
Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy a jogszabályi keretek között "szeretnénk mindent megadni a könyvtár biztonságos működésre és a fejlesztésekre." Mint mondta 2019-ben is lesz épületet érintő beruházása a Vörösmarty Mihály Könyvtárnak. "Hiszek abban, hogy a könyvtári szolgáltatás nem vész ki, amit a látogatási adatok is bizonyítanak." Beszélt arról is, hogy vívmány Fehérváron a városrészi alapon szervezett könyvtárhálózat, viszont ennek hátránya sajnos, hogy nincs egy olyan modern, nagy központi könyvtárépület, ami minden 21. századi igényt kielégít.
A város polgármestere hangsúlyozta, hogy száz forintba kerül a fehérváriaknak a beiratkozás a Vörösmarty Mihály Könyvtárba. A száz forinttal pedig szeretnénk kifejezni azt, hogy a könyvtárba járás egyfajta alapszolgáltatás a városban. "Arra biztatok mindenkit, hogy jöjjön és iratkozzon be a könyvtárba, ahol rengeteg jobbnál-jobb programot is szerveznek."
Egy beiratkozással az összes tagkönyvtár szolgáltatása igénybe vehető. Több mint 700.000 könyv, 7000 dvd és 16.000 CD érhető el a fehérvári könyvtárhálózatban, ahol közel 300 ezer kölcsönzés történt 2018-ban. "Ez a szolgáltatás rengeteg feladattal jár, amit ezúton is szeretnék megköszönni a könyvtári dolgozóknak" - mondta Cser-Palkovics András.
[A cikk felsorolva közli a könyvtár szolgáltatásainak jegyzékét.]

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról