Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A publicitás fogásai Kaposvárról - 1.

Az utóbbi 4 évben könyvtárunk, a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár részben külföldről adaptált, részben saját fejlesztésű marketing fogásokkal igyekezett bekerülni a köztudatba. A csokor elemei:
1. Könyvborítós olvasásösztönző kampány - Arcképes borítókkal fotózkodtunk, és ezek könyvajánlóként jelentek meg a könyvtár Facebook-oldalán. Az akcióval bekerültünk az országos médiába is, de a szakmai sikert az hozta meg, hogy meghívást kaptam a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál egyik kerekasztal-beszélgetésre, ahol a kreatív olvasásösztönző kampányok kerültek górcső alá. Bővebben: link .
2. Kaposvári közéleti személyek videós könyvajánlója. Saját ötletként ismert kaposváriakat vagy innen származó személyeket kérdeztünk: mit olvasnak, mi a kedvenc könyvük. Ezzel is vonzóbbá tettük az olvasást a fiatalok körében, hiszen ezek a sportolók, színészek, közéleti személyek a fiatalok példaképei lehetnek. Bővebben: link
3. Kirakat projekt. Kilépünk a könyvtár falai közül. A cél az volt, hogy másik 3 közintézménnyel együtt töltsünk meg kirakatokat a saját "szemetünkkel". 3 ciklusban könyvfotelt és könyvfalat építettünk, és egy Rippl-Rónai nőalakot (a festő kaposvári) öltöztettünk fel katalóguscédulával, könyvlapokkal, és olyan leselejtezett dokumentumokkal, amiket nap mint nap kölcsönzünk vagy használunk egy könyvtárban. Bővebben: link (Folyt. köv.) (Fehér Zsófia)

Hírforrás: KIT-információ
2016. december 19.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_publicitas_fogasai_kaposvarrol
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról