Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A siker receptje -- egyelőre az egészségügyben...

Végy egy költségvetési intézményt, s alakítsd át gazdasági társasággá. Így nyomban látni fogod, mennyit termeltél meg, s ebből mit kell kifizetned. A beruházás innentől kezdve nem nyűg lesz, hanem értéknövelő tényező. A bankok is szóba állnak veled, s komolyan is vesznek. Míg a tulajdonos önkormányzat korábban mindenbe beleszólt -- igaz, bármihez hozzájárult, amihez nem kellett pénz, de mindent elutasított, amihez kellett --, mostantól minden döntés és annak a felelőssége is a tiéd. Minthogy megszűnt a könyvelésben a pénzforgalmi szemlélet, látni fogod, melyik részleg működik gazdaságosan, és melyik költ túl sokat. Aki jobban dolgozik, az kaphat valamivel többet, aki rosszabbul -- hiszen már nem közalkalmazott --, attól el lehet venni, sőt el is lehet küldeni. A gazdaságtalanul működő részlegeket, osztályokat át lehet szervezni; nem kell, hogy a szemészeten tíz üres ágy legyen, miközben a sebészeten zsúfoltak a kórtermek. A napi igényekhez igazodva lehet gazdálkodni az ágyakkal. Az anyagbeszerzést vedd a saját kezedbe! Egy cég -- különösen, ha több kórházat is működtet -- nagy mennyiséget rendel, sokkal jobb feltételekkel tud spórolni, mintha ugyanezt egy-egy osztály intézné. Ne engedd, hogy a gyógyszercégek vagy berendezésgyártók bárkit is felkeressenek, minden a cég központján keresztül, annak tudomásával történjen. Ha jól dolgoztál, hasznot egyelőre ne várj, ma annak örülj, ha nem megy csődbe a kórházad. - F: jún. 6.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról