Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A szakma fekete báránya segíthet a csoportgondolkodás legyőzésében 1.

Beth Comstock, a GE vezérigazgatója: A sokszínűség a csoport kreativitásának kulcseleme. Új termékek vagy technológiák létrehozásával vagy a meglévőek fejlesztésével megbízott innovációs csapatoknak feszültségre van szükség ahhoz, hogy áttörést érjenek el. E feszültség forrása különböző lehet. Cél a nagyszerű csapatokat is gyengítő, uniformizáló csoportgondolkodás legyőzése, mely a belső idomulással túl nagy megegyezést indukál és károsan hasonló perspektívákkal rombolja a kreativitást. Ezt mindannyian tapasztalhattuk már. Mindenki olyan, mint mi - mondjuk, marketingesek vagy mérnökök. Hamar egyetértésre jutunk, és csak később, a hibák előkerülésekor kezdünk el gondolkodni a miérten; hogy a könnyű és gyors egyetértés és a nagyon hasonló következtetések vezettek meg bennünket.
Az egyes csapatok összeállítása és vezetése kemény munka. Ez a kreativitáshoz nélkülözhetetlen feszültség kezelése nem könnyű, és ügyes vezetést igényel. A vezetőnek néha éles ellentéteket kell kezelnie anélkül, megsemmisítené a csapat munkáját megbénító érveket.
Hogyan kezdjünk el? Végy egy kemény témát, amellyel kihívásként éppen szembenézel, és beszélj meg egy informális találkozót egy a véleményeddel gyakran ellenkező erős kritikussal. Akinek kritikái próbára teszik a feltételezéseidet, és melyek általában nagyon szenvedélyesek. Hívd meg és hallgasd meg őt. Meglepetés lesz, hogy mennyit tanulsz, és az is, hogy miként lehet egy másik szemszögből gondolkodni a problémáról. Ezzel felfrissítheted és erősebbé teheted saját ötleteidet. A legjobb esetben a kemény kritikus már saját csapatod tagja, és esélyes, hogy ügyed támogatójává válik. A kritikusnak megnyerése szenvedélyes szószólóvá - nos, ez nagyszerű cél lehet az innováció során.

Régebbi hírforrás(ok): Jobb könyvtárszakmai döntések - idegen szempontok bevonásával link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról