Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A SZEF is csatlakozott a sztrájkhoz

Friss: A vártnál is többen támogatják az oktatási dolgozók sztrájkját link

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) is csatlakozik a január végi tanársztrájkkal egy időbe szervezett tiltakozáshoz. Mint írják, szolidaritásukat fejezik ki a 2022. január 31-re meghirdetett tanársztrájkban részt vevőkkel, a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete összefogásának eredményeként megszületett sztrájkkövetelés teljesítése ugyanis az egész magyar társadalom érdeke.
Szerintük az oktatásban dolgozók béremelése a tisztességes megélhetés biztosítása mellett esélyt ad arra is, hogy megállítsák a tanárok elvándorlását és újra a megfelelő számú oktató legyen a rendszerben.
De nem csak sztrájk lesz. Ahogy már írtunk róla, demonstrációt szervez a Magyar Szakszervezeti Szövetség január 31-ére, ezzel támogatnák az aznap kétórás figyelmeztető sztrájkot tartó pedagógusokat. Akik magasabb fizetésért, óraszámcsökkentésért és a kötelező oltásról szóló jogszabály visszavonásáért harcolnak. A SZEF friss közleményében bejelentette, ők is részt vesznek a 2022-es bérajánlások ellen tiltakozó január 31-ei demonstráción.


legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról