Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A szervezeti hatékonyságát veszi vissza a home office korlátozása, sőt! (könyvtárosegyesületi rendezvény)

(A forráscikket a múlt héten már referáltuk link , most más tartalmat domborítunk ki belőle.)

Rebecka Isaaksson, a CILIP (angol könyvtárosok egyesülete) konferenciájának főelőadója (előadása: A munkahely felpörgetése mesterséges intelligenciával) tapasztalata szerint azok a munkaadók profitálnak a legtöbbet, akik megbíznak a munkatársaikban: "A legsikeresebb szervezetek, amelyeket eddig láttam, azok, amelyek nem szabják meg, hogy a hét hány napján vagy a hét mely napjain lehetnek home office-ban." A home office - mivel felhatalmazta a munkavállalókat - növelte a munkahatékonyságot. Ezért a járvány után nem érdemes felhagyni vele. "Akik felkarolják a rugalmas hibrid munkamodell lehetőségét, hogy az alkalmazottak megtervezhessék és integrálhassák személyes és szakmai életüket. Ez elősegíti az életminőséget, az alkalmazottak jólétét és boldogságát, amiről meggyőződésem, hogy előfeltétele a produktív, kreatív és innovatív munkaerőnek."

"A tudásmenedzsment (KM) úgy válik központi jelentőségűvé ebben, ha a KM-et tágabb szemszögből tekintjük, és mind a hallgatólagos, mind az explicit tudásra összpontosítunk. A mesterséges intelligencia nagyszerű lehetőség itt, mivel lehetővé teszi olyan információk kodifikálását és megtalálását, amelyek nem feltétlenül strukturált formátumban vannak leírva, hanem belső és külső webhelyeken, beszélgetéseken és csevegéseken, valamint dokumentumokon szétszórva. (ref.: MG)

A mesterségesintelligencia-alkalmazások lehetőséget jelentenek arra, hogy begyűjtsék, feltárják a különböző fórumokon zajló kommunikációt (a szervezet számára releváns külső források, illetve a belsők: intranet, céges iratok, egyeztetések, ügyviteli rendszer, könyvtár esetében az IKR is stb.). És ezekből, mint inputból, a rendszer "megtanulja" az adott szervezet múltját, jelenét, céljait. A rendszer feltétele egyfelől a bizalom, másfelől az adatok etikus felhasználása. Ha ez megvan, akkor lehetséges a jövőre vonatkozó kérdések feltevése. Mindez nem teszi feleslegesség a munkatársakat, hiszen az ő inputjuk is tanítja a MI-rendszert. (összeáll.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról