Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A tévéből tanulunk olvasni?

Nem kifejezetten kereskedelmi televíziós feladat az olvasás népszerűsítése a gyerekek körében, a Minimax mégis külön kampányt indított tavaly ősszel e témában. Arra voltunk kíváncsiak, hogy jutott eszükbe, s mik a tapasztalataik. Nem ez az első alkalom, hogy médiavállalatok a könyvek mellé állnak, ám az olvasás népszerűsítése többnyire inkább közszolgálati ügyként tűnik fel. Nem véletlen, hogy leginkább a Duna TV vagy a Magyar Televízió (MTV) műsorstruktúrájában találunk olyan programokat, amelyek az irodalommal, a könyvek szeretetével foglalkoznak. Nem mondhatnánk azonban, hogy ezek óriási nyilvánosságot kapnának, a legutóbbi igazán nagy dobáshoz 2005-ig kell visszamennünk, amikor a 2003-as brit Big Read mintájára az MTV felkarolta A nagy könyv néven futó kezdeményezést. Akkor Magyarország kedvence az Egri csillagok lett, melyet A Pál utcai fiúk és az Abigél követett. Azóta azonban erről nem sokat hallani, szóvá is tették ez több helyütt, például internetes fórumokon.
Ha az olvasás témáról esik szó, érdemes még megemlíteni a Magyar Lapkiadók Egyesületének (MLE) olvasásra nevelő programját, a SANYI-t (Sajtó és Nyilvánosság), amely alapvetően a középiskolásokat célozza meg.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról