SzavazásKönyvtárosi munka-e az információforrások minősítése?
KIT hírlevél évfolyamok2021
|
A tudásmenedzsment formái -- svédasztal, kiskocsma, teakonyha...
Címkék: könyvtár, vállalati v. szervezeti | marketing | rendezvény használók számára | szakmai rendezvény | tájékoztatás (személyes, fizikai) | tájékoztatás (virtuális) | továbbképzés, HR-fejlesztés |
A MKE Műszaki Könyvtárosok Szekciójának közelmúltbeli műhelybeszélgetésének előadója Farkas Éva, a Sanofi-Aventis/CHINOIN könyvtárvezetője volt. Előadásának talán egyik legérdekesebb diája az étkeztetést vetette össze az információ- illetve tudásszolgáltatással. Íme:
- svédasztal (hírportál, nem fontos a sorrend, minden kellék készen áll, szabadon választunk) Könyvtári portál - kiskocsma (ismeri a vendégeket és a kínálatot - testreszabás) Üzleti egység portál, tematikus RSS szolgáltatás - séf ajánlata (a séfre bízom az összeállítást, amit hoz az mindig kifogástalan) Információs csomagok, szövegbányászat - teakonyha (mindenki hoz valamit, kötetlen beszélgetés, virtuális közösségek) Blogok, wiki, social media; interaktív információ megosztás Könyvtár aktív közreműködése: jelenleg nincs hol (redundancia?), és nincs kivel (bizalom) - vendégség (nem fizetsz érte ugyanakkor érzed hogy Neked csinálták) Open source megoldások.
Hírforrás:
Farkas Éva ; MKE Műszaki Könyvtáros Szekció
2011. május 19. • Továbbküldöm a hírt Link e hírhez: |
![]() Feliratkozás
Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.
Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.
KIT - hírcsokrok
Néhány tematikus gyűjtemény a lapból
HírlevélrőlA hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest). A KIT tulajdonosa: GM Info Consulting Kft. |
impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról |