Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A tudatosan bevont kívülálló lehetősége - fejre állított mindent

Praktikusan nem lehet a könyvtárba a könyvek és az olvasás imázsával új használói csoportokat bevonni. Ahogyan a múzeum hagyományos imázsa sem alkalmas jellemzően ilyenre. De vannak izgalmas, kreatív kerülőutak. Bécsi példát hozunk, ahol annó a nyughatatlan Hundertvasser is kapott egy háztömböt, tegyen vele belátása szerint. Tett is...
Az idegen szemlélet bevonásának előnyei
- kimozdít bennünket megszokásainkból, más szemszögből is meglátjuk dolgainkat, felpezsdíti gondolkodásunkat
- megnöveli az esélyt vadonatúja tartalmak, gondolatok létrehozására
- megmutatja, hogy kezdeti gyomorgörcsünknek fantasztikus eredménye is lehet - sőt, később még büszkék is leszünk magunkra :-) (MG)
- A hatszoros Oscar-jelölt Wes Anderson és felesége minden szakembert kiborítottak totálisan és röhejesen laikus kéréseikkel, de ami kijött a dologból, az nagyon szeretetreméltó, és teljesen rendhagyó. Megnéztük, mihez kezdett a bécsi Szépművészeti Múzeum komoly gyűjteményével A Grand Budapest Hotel komolytalan rendezője.
A múzeum egy 1969-es, amerikai ötletet valósított meg újra: akkor Andy Warholt, posztmodern képzőművészet egyik legnagyobb alakját kérték fel, hogy válogasson össze egy kiállításra való anyagot egy Rhode Island-i művészeti iskola raktárából, hogy kipróbálják, milyen az, amikor nem a megszokott szempontok alapján alakítanak ki egy tárlatot.
Úgyhogy ezúttal Wes Anderson és író-grafikus felesége, Juman Malouf túrták át két év alatt tizennégy osztrák múzeum gyűjteményét, hogy aztán a maguk tökéletesen tudománytalan, művészettörténetileg teljesen irreleváns, néha akár egészen gyermetegnek tűnő szempontjai szerint előkotorjanak mindent, ami valamiért megtetszett nekik, és kiállítsanak az átnézett több mint négymillió tárgyból négyszáztizenegyet. A "talált tárgyak" jelentős része most először látható a nagyközönség számára, mivel jellemzően olyan darabokról van szó, amelyeket az elmúlt évtizedekben soha senki nem akart kiállítani.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról